Інформація про проведені заходи у вересні 2018 року щодо відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму

03.10.2018 20:00

        9 вересня 2018 року традиційно відзначається Міжнародний день пам’яті жертв фашизму – день вшанування пам’яті мільйонів військових, полеглих у боях під час Другої світової війни та мирних жителів багатьох країн і національностей, які загинули внаслідок бойових дій, в окупації, на примусових роботах у Німеччині, у концтаборах та інших місцях примусового тримання від хвороб, від голоду.

        У Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №13 у другій декаді вересня 2018 року було проведено просвітницьку та виховну роботу щодо вшанування пам’яті полеглих у боях під час Другої світової війни: для учнів 9, 11 класів було проведено тематичний урок, присвячений окупації нацистськими військами м.Херсона та встановлення окупаційного режиму на його території, з метою вивчення краєзнавчого матеріалу за часів Другої світової війни; бібліотекар школи Пономаренко Н.І. організувала тематичну книжкову виставку для молодших школярів закладу, з метою виховання почуття патріотизму; Слєпухіною Р.М. було проведено літературно-музичну композицію «Ніхто не забутий, ніщо не забуте, на попіл ніхто не згорів…», присвячену творчості дітей, які загинули під час Другої світової війни ( за матеріалами ДАХО ).

       Учні ознайомилися з подіями часів другої світової війни в Україні та на території нашого краю, усвідомили уроки життя в процесі нерозривного зв’язку поколінь.